در کارگاه هایی که صدا می تواند گوش کارگران را آزار دهد (صدای بیشتر از 85 دسی بل)، محافظ گوش الزامی است و به کارگرانی که در معرض سر و صدای زیاد هستند توصیه می شود حتی اگر محافظ گوش بادکنکی نداشته باشند، از گوش گیر نخی استفاده کنند. کمی پارافین در گوششان که هنگام ترک کار به راحتی آن را از گوش خارج می کنند. صدایی که گوش را آزار می دهد را مسدود می کند اما اگر گرد و غبار اطراف آن باشد از ورود آن به گوش جلوگیری می کند و باعث ناراحتی و بیماری های مختلف می شود.
گوش ها باید از جرقه ها و فلزات مذاب یا سایر ذرات معلق در هوا و همچنین صدا محافظت شوند. سر و صدای زیاد در کارگاه ها آرام آرام نوعی کاری به نام کاری حرفه ای ایجاد می کند. در کارخانه های نساجی، دیگ های بخار، کارخانه های ریسندگی و غیره. نویز بالاتر از حد مجاز برای درک اهمیت محافظت از گوش در برابر نویز، از هدفون های محافظ استفاده می شود.
گوش به گوش
فرمان
نویز را به برق وصل کنید
گوش بند تلفن
ادامه مطلب
عملکردهای کفش ایمنی
بازرسی ها، سیاست ها و جرایم محل کار مبتنی بر OSHA
الف- گوش بند چوب پنبه ای: این نوع گوش بند محافظ از الیاف مخصوص مخلوط با موم ساخته می شود که باعث ایجاد حساسیت در گوش می شود و در نتیجه گوش را از آسیب ناشی از صدای زیاد محافظت می کند.
ب گوش بند: این نوع گوش بند محافظ از پلاستیک نرم ساخته شده و در اندازه های مختلف داخل گوش قرار می گیرد. عیب این نوع تلفن ها این است که از رسیدن دستورات صوتی سرپرست به کارگران جلوگیری می کند.
ج. هدفون جفت شده: هدفون های محافظ قرار داده شده روی سر را می توان در پشت گردن تنظیم کرد. این گوشی ها از لاستیک ساخته شده اند و نسبت به سایر وسایل محافظ گوشی در برابر نویز بهتر عمل می کنند
راه هایی برای محافظت از گوش
در محیط هایی که شدت صدا از حدود 90 دسی بل فراتر می رود، باید از هدفون های محافظ استفاده شود.
تلفن های ایمنی همیشه باید قبل از استفاده ضدعفونی شوند.
برای اینکه فشار زیادی به گوشی وارد نشود، گوشی جفت شده نباید سنگین باشد.
تلفن ها باید به راحتی تمیز و ضدعفونی شوند.
استفاده از تلفن ها آسان است و گوشی ها نباید باعث شنوایی یا تحریک در گوش کاربر شوند.
محافظ گوش در برابر صدا
ادامه مطلب
مشکلات ناشی از حمل اثاثیه توسط کارگران
روش های کاهش نویز در کارگاه ها
جلوگیری از سر و صدا در کارگاه به روش های زیر امکان پذیر است:
صدا در کارگاه های صنعتی باید کمتر از 85 دسی بل باشد بنابراین بهتر است از دستگاه هایی استفاده شود که کمتر از حد تعیین شده نویز تولید می کنند و یا در دستگاه هایی با دستگاه های کم صدا و بی صدا جایگزین دستگاه های مولد صدا شوند و به طور کلی از ایجاد صداهای غیر ضروری و مزاحم در کارگاه های صنعتی خودداری شود. و کارگاه
ماشین آلات صنعتی پر سر و صدا را در مکانی جدا از سایر قسمت های کارگاه نصب کنید.
انتخاب پلان مناسب برای ساختمان کارگاه به گونه ای که امواج صوتی پژواک ایجاد نکند و حتی تا حد امکان تضعیف شود یکی از مهمترین ارکان کاهش نویز است.
کاهش لرزش و ضربه مکانیکی در کف کارگاه با نصب لاستیک، نمد، چوب پنبه و ... بر اساس آنها
محدودیت ساعات کار در کارگاه های پر سر و صدا
استفاده از هدفون محافظ روی مجرای گوش یا قرار دادن یک توپ مخصوص در مجرای گوش.
ادامه مطلب
تهویه و تهویه طبیعی کارگاهی با استفاده از فن های برقی مناسب.
واحدهای شدت صدا در دستگاه های مختلف
شدت صدا در نواحی مختلف بر اساس دسی بل
واحد دیگری از سطح صدا که در مرکز شنوایی سنجی استفاده می شود دسی بل نام دارد. این یک واحد نسبی است و شامل بیست برابر لگاریتم اعشاری شدت صدای مورد نظر نسبت به شدت کمترین صدای قابل شنیدن است. ادیومتر بر حسب دسی بل کالیبره شده است که می توان از آن برای تعیین شدت نویز در نواحی مختلف استفاده کرد. برای آشنایی بیشتر با تجهیزات ایمنی فردی با مشاورین ایمن صنعت ایران تماس بگیرید.